3 Şubat 2014 Pazartesi

Zeytinyagli yaprak sarma-Zeytinyagli sarma içi nasil hazirlanir?

Zeytinyağlı yaprak sarma
Zeytinyağlı sarma içi
Zeytinyağlı dolma

                                                   Zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır?

Bugün hiç kimsenin hayır diyemeceği ve hele  hazır  önüne geldiğinde hayır demediği bir tarifi paylaşıyorum. Sanırım bunu bilmeyen yoktur. Ama benm gibi yeni evlendiğinde hiç yemek tecrübesi olmayan nerdeyse çoğu şeyi yemek kitaplarından öğrenen birileri olabileceğiniz düşünüyorum. Şimdi daha kolay internet diye bir şey var herşeyi bulabiliyorsunuz. Benimkide bir katkı olsun diye düşündüm.



Gelelim yapılışına

Malzemeler:
250 gram prinç
1 küçük çay bardağı kadar zeytinyağ
3 adet kuru soğan
1 paket kuş üzümü
1 paket çam fıstığı (marketlerde satılan küçük paketlerden)
yarım demet maydonoz
ister yaş ister kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz karabiber
2 su bardağı su (küçük su bardağı)
Ben birde nar ekşisi kullanıyorum siz limonda kullanabilrsiniz

Yapılışı:
Çam fıstıklarımızı ve soğanlarımızı küp küp doğrayıp zeytinyağıyla bir tencerede kavurmaya başlıyoruz. soğanlarımız kavrulunca ayıklanmış yıkanmış princimizi ekeyip bir 1-2 çeviriyoruz.Sonra kuş üzümü, toz şeker, tuz, karabiber ve nar ekişimizi birde 2 su  bardağı sıcak suyumuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada yeşilliklerimiz küçük doğrayıp iç malzememize ilave edip karıştırıyoruz.

İç malzememiz hazırdır.
Elimizdeki yaprağımıza sarıp tencereye diziyoruz. Üzerini bir ik yaprakla kapatıp varsa sarma taşlarından yoksa düz bir  tabak kapatıp üzerine görünecek kadar sıcak su koyup kızık ateşte pişiriyoruz. Bir süre sonra sarmalarımızın pişip pişmediğini kontrol edip pişmişse ocağımızı kapatıyoruz. Suyu kaldıysa üstündeki tabak yardımıyla çok dikkat ederek suyunu süzdürüyoruz ama çok dikkat etmeliyiz sarmalarımız dökülmesin.
Soğumasını bekleyip servis yapıyoruz.

afiyet olsun

sarma içi nasıl hazırlanır?
zeytinyağlı yaprak sarma
yaprak sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder