6 Şubat 2014 Perşembe

Arnavut cigeri- Ciger nasıl yumusak pisirilir?

Arnavut ciğeri
Ciğer yumuşacık nasıl pişirilir?


                                                     Arnavut ciğeri nasıl yapılır?


Bizim evde Arnavut ciğeri  soğanlı seviliyor genelde arnavut ciğerine kızarmış patates eklenir. Bence ciğerin yanına soğan çok yakışıyor. Genelde kuzu ciğerini daha çok seviyorum ama kuzu ciğeri bizim burda herzaman bulunmuyor. Bu sefer dana ciğeriyle yaptık. Ciğerin bence en önemli yeri yumuşak olmasıdır. Dışı kızarmış ama içi yumuşacık olmalıdır.


Bunun için ununa biraz karbonat ekliyoruz ve ciğerlerimiz yumuşacık oluyor.

Malzemeler: (3-4 kişilik)
500 gr karaciğer
1 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı kadar karbonat (Silme dolu )
1 çay kaşığı kimyon
pul biber bunun miktarı kendi ağız tadınıza kalmış
tuz

bol yağda kızartacak kadar sıvı yağ
1 büyük kuru soğan


Yapılışı:
Ciğerlerimizi kesinlikle yıkamıyoruz ciğer yıkanınca sertleşir.
Bir büyük kaseye unumuzu, karbonat, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ciğerlerimizi una karıştırıp fazla kısmını almak için makarna süzgeci gibi birşeyle elettiriyoruz. Yağımızı kızdırıyoruz. Kızan yağın içine ciğerlerimizi atıyoruz. 4-5 dk kadar kızartıyoruz ciğerden bir tane alıp kesiyoruz ve içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Bu arada kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. kapaklı bir kaba koyuyoruz.  Pişmişse ciğerlerimizide bu kaptaki soğanların üstüne koyup kapağını kapatıyoruz. 5 dk kadar bekletiyoruz. soğanlarla ciğerleri karıştırıp yanına güzel yeşillikli bir salata yapıp servis yapıyoruz.
Nefis Arnavut ciğerimiz hazırdır

Afiyet olsun.

Arnavut ciğeri
Arnavut ciğeri nasıl yapılır?
Ciğer nasıl kızartılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder