Papatya ekmek
Evde ekmek
Papatya ekmek nasıl yapılır?
Papatya ekmek nasıl yapılır?
Sizde ekmeğiniz evde yapmaya başladınızmı. Bence başlayın. Hem değişik şekillerde ekmekler yapabiliyorsunuz hemde içinize sine sine tüketiyorsunuz. Bu seferki ekmeğimiz papatya ekmek diye biline ekmeklerden
2 kupa su
tuz
1 paket instant maya
1 talı kaşığı toz şeker
yeteri kadar un (beyaz un, kepekli yada tam buğday unu olabilir)
Bu malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğuyoruz. Oda ısısına göre yarım saat ile 1 saat arası kabarmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp papatya şekli verilir. yaklaşık 200 derece fırında pişirilir.
Not : Ekmeğinizin kurumaması ve yumuşak olması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının tabanına koyuyoruz. Suyun buharıyla ekmeğin kuruması engelleniyor.
Evde ekmek nasıl yapılır?
Papatya ekmek
ekmek nasıl yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder