20 Şubat 2014 Perşembe

Hazir yufkadan pırasalı borek- iki cesit börek

Pırasalı börek
Havuçlu pırasalı börek
Hazır yufkadan pırasalı börek
                                                     Hazır yufkadan pırasalı börek

Bizim evde pırasa yemek olarak pek sevilmiyor. Bende  daha önce tariflerini  verdiğim gibi yumurtalı pırasa kavurması , pırasa köftesi yada elde açıp  pırasalı börek olarak yapıyorum. Bu çeşitleri daha çok seviliyor. Çocuklara pırasa yedirmek daha kolay oluyor. Bugün pırasalı böreğin iki şeklini ekliyorum ister tek tek yiyebileceğiniz gibi isterseniz tepside bütün yapıp dilimleyerek servis yapabileceğiniz gibi tercih size kalmış






Malzemeler:
1 kg hazır yufka
1 bardak süt
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 kg pırasa ince kıyılımış
3 adet havuç rendelenmiş
tuz karabiber

Havuçlarımızı ve  pırasalarımızı  tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz. Pırasalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave  ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Yufkamızı tezgahımıza seriyoruz yarısını sıvı yağ ve sütü karıştırıp sürüyoruz. Yufkanın yarısını kapatıp D şeklinde oluyor. tekrar sütlü yağlı karışımımızı sürüyoruz. Önce ortadan ikiye sonra elde ettiğimiz çeyrek yufkaları üçe kesiyoruz. kenarlarına iç malzememizi koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Tepsiye dizip üzerlerine ister yumurta sarısı ister benim yaptığım gibi sıvı yağ ile suyu karıştırıp  sürebilirsiniz. Börek kızarıncaya kadar 200 derece fırında pişiriyoruz.

Alt tepsideki  böreğide yufkarları büzüştürüp tepsiye yayarak aralarını sütlü karışımı ve iç malzemesini serperek kat kat tepsiye döşedim.

 Pırasalı börek
Havuçlu pırasalı börek
Hazır yufkadan pırasalı börek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder