26 Şubat 2014 Çarşamba

Julyen tavuk sote tarifi - iki renk biberli julyen tavuk sote

Tavuk sote
Biberli tavuk sote
Baharatlı tavuk sote
                                                İki biberli tavuk sote

Bugün Marmaris'te hava çok güzeldi güneş ışıl ışıl parlıyordu. Şubat ayında böyle havalar bizi mutlu ediyor hemen kendimizi çay bahçelerine attık. Papatyalar açmaya başladı doğa daha bir yeşillendi sanki. Zaten biz Marmaris'te pek yeşile hasret kalmıyoruz Etrafımız çam ormalarıyla kaplı. Hava böyle olunca bende renkli bir tarif eklemeye karar verdim. Bu renkli biberler ve domatesli nefis bir sote.
Jülyen doğranarak yapılan tavuk sote bizim evin favorisidir. Genellikle tavuk etini farklı farklı doğramayı seviyorum bu sayede sunumu daha şık yemekler yapabiliyorum. Aslında genelde bu tarifi üç biberli yapıyorlar  ama ben bir türlü sarı biberlere alışamadım. Sanki onlar zararlı gibi geliyor ama salçalık kırmızı biberi kullanmayı çok seviyorum. Genellikle biber alırken karışık alırım.

Tarife geçmeden önce daha önce yaptığım tavuk yemeklerinede bakmanızı öneririm.
Püreli tavuk kavurma tarifim için burayı tıklayınız
Defne yaprağı aromalı tavuk kavurma tarifim için burayı tıklayınız.
Yeşil tavuk tarifim için burayı tıklayınız

 Malzemeler
Tavuk göğüs eti kişi sayısına göre
Kırmızı biber
Yeşil biber
Domates Bunların hepsi jülyen doğranacak
Köri
Kimyon
Zerdeçal
Zencefil
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Vok tavayı ocağa koyup ısınmasını sağlıyoruz Sıvı yağımızı ve doğranmış tavuklarımızı  ilave edip tavukların rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu sırada baharatlarımız ve tuzumuzu ekliyoruz. Kapağı kapatıp ocağı kısıyoruz.  Bu arada tavuk suyunu salıyor ve tekrar çekmeye başlıyor suyu azalmaya başlayınca biberleri ilave ediyoruz kapağını kapatıp bir kaç dk biberle pişmesini sağlıyoruz. Domateslerimizide ilave edip fakat domatesler fazla pişip dağılmadan ocağın altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

 Tavuk sote tarifi
Biberli tavuk sote tarifi
Baharatlı tavuk sote tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder