12 Şubat 2014 Çarşamba

Rulo Pasta Tarifi

Rulo pasta
Beyaz kremalı rulo pasta
Rulo pasta keki
                                                           Rulo pasta nasıl yapılır?

Bu pastayı annem yapmıştı. Annemin yaptıkları pastaları ve hamurişlerini herkes çok beğeniyor. Ben mutfakta el lezzetine çok inanırım. Bazen aynı tarifi siz yaparsınız ama aynısı olmaz. Ben bunla çok karşılaştım bazı arkadaşlarımın yaptığı bir yemeği tatlıyı ben yada başkası yapsın aynı lezzet olmuyor. Sizde el lezzetine inanırmısınız? Birde annelerimizin yaptıkları ayrı bir lezzetlidir. Bu pastada onlardan biri


Annemin daha önce yaptığı diğer tariflerimi görmüşmüydünüz?
Tabakbörek diğer adıyla mantı tarifi için tıklayınız
Mayalı Katmerli börek tarifi için tıklayınız
Ciğer sarma tarifi için tıklayınız


Malzemeler:
Kek içim:
4 yumurta
5 kaşık şeker
5 kaşık un
1 pk kabartma tozu

Muhallebisi için:
1 litre süt
6 kaşık toz şeker
6 kaşık nişasta
1 pk vanilya

Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri koyup mikserle çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Dikdörtgen büyük borcama yada o büyüklükte bir tepsiye döküyoruz. !70 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tepsimize yağlı kağıt koymayı unutmuyoruz. Kekimiz fırından çıkınca  1-2 dk sonra  üzerinede bir yağlı kağıt serip rulo sarıyoruz bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.

Tencereye sütü, toz şekeri ve nişastayı koyarak sürekli karıştırarak muhallebi pişiriyoruz. Muhallebimiz koyulaşınca ocağı kapatıp vanilyasını ekliyoruz karıştırıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.

Kekimiz ve muhallebimiz ılınca kekimiz açıp arasına muhallebimizin bir kısmını sürüyoruz. Üzerine fındık kırığı serpiyoruz. pastamızı rulo sarıp üzerinide muhallebiyle kaplıyoruz. Üzerine tekrar fındık kırığı serpip 3-4 saat dolap dinlendiriyoruz. Dinlenen pastamızı dilimleyip servis yapıyoruz.

Rulo pasta nasıl yapılır?
Rulo pasta keki
Rulo pasta muhallebisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder