18 Şubat 2014 Salı

Zeytinli Ekmek-Saglikli beslenme

Zeytinli ekmek
Evde ekmek
Ekmek çeşitleri
                                                   Zeytinli ekmek nasıl yapılır?

İlk defa ekmek hamuru yoğurduğum zaman evdeki dilimlenmiş zeytinleri kullanmak için yapmıştım zeytinli ekmekleri  oğlum bayıla bayıla yedi. Bir daha ne zaman ekmek yapsam bunlardan istediler. Ama bunun en önemli nedeni daha önce belirttiğim gibi bizim evde eşim ve oğlum sağlıklı besleniyorlar  ve yağlı şeyler yemiyorlar daha önce pastahanelerde yapılan zeytinli poğaçaları çok severlerdi ama şimdi çok yağlı oldukları için almak istemiyorlar. Ama bu evde yaptığım zeytinli ekmeklerde yağ yok onun için rahatça yiyiyorlar. Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için tavsiye ediyorum.

Daha önce yaptığım ekmekleri görmüşmüydünüz.
Ev Ekmeği tarifim için burayı Tıklayın.
Tam Buğday unundan sandviç ekmeği tarifim için burayı Tıklayın.
Papatya ekmeğim için burayı Tıklayın.

Gelelim şimdi tarifime


2 kupa su
tuz
1 paket instant maya
1 talı kaşığı toz şeker
yeteri kadar un

bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi içine dilimlenmiş zeytin koyarak tepsiye diziyoruz. Keskin bir bıçakla üzerlerine çizik atıp 200 derece fırında pişiriyoruz. 

Not: Fırının en altına ısıya dayanıklı bir kaseye su koymayı unutmayın 

sevgiler

Afiyet olsun

Zeytinli ekmek
Evde ekmek
Ekmek çeşitleri



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder