3 Şubat 2014 Pazartesi

El acmasi ispanakli borek

Evde yufka nasıl açılır?
Ispanaklı börek
Evde açılan yufkayla börek
                                                     Elde açılan yufkayla ıspanaklı börek

yufka açmayı çok seviyorum.Bu yüzden el açması börekler bana zor gelmiyor. Oğlum evdeki ıspanaklardan gül böreği yap deyince bende bu böreği yaptım. Harika ağızda dağla incecik yufkadan çıtır çıtır börek oldular. Eğer sizde yufka açmayı seviyorsanız yada denemek istiyorsanız hemen mutfağa gidip deneyin derim.



Malzemeler
1 su bardağı su
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
tuz
yeteri kadar un

İç malzemesi
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır. İnce ince doğranır. Soğanlarda küp küp doğranıp ıspanaklara eklenir tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.İç  malzemesi hazırdır.


Bu malzemelerle sertçe bir hamur yoğuruyoruz. Ben 1-2 saat öncesinden yoğurmanızı tavsiye ederim.
Hamur dinlenince daha güzel açılıyor.
Bu hamurda 7-8 beze çıkıyor. bezlerimizi açabildiğimiz kadar açıp ince bir yufka elde ediyoruz.





hamurumuzu yumurta fırçası yardığımıyla her tarafını sıvı yağ ile yağlıyoruz. Ben bütün yufkayı sardım. Yufkalar çok ince olduğu için her tarafına iç malzemesini yayarsak yufka deliniyor.Bende tam ortasına iç malzemeyi koyup yufkayı ortadan katlayıp rulo sarıp gül böreği şekli verdim.


Afiyet olsun



Evde yufka nasıl açılır?
Ispanaklı börek

Evde açılan yufkayla börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder