3 Mart 2014 Pazartesi

Zeytinyagli Barbunya tarifi

Zeytinyağlı barbunya
Barbunya yemeği
Kış mevsiminde barbunya

Bizim evde barbunya çok tüketiliyor. Yazın barbunyaları alıp deep freeze atıyorum. Kışın düdüklü tencerede 10 dakikada pişirip ister yanına pilav yaparak böyle yemek olarak  ister havuç ekleyip  üzerine maydanoz serperek pilaki olarak servis yapabiliyorum.

Yapılışı çok kolay

! adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kg ayıklanmış barbunya
1 yemek kaşığı salça
tuz

Küp küp doğradığımız soğanları ve sıvı yağı düdüklü tenceremize koyuyoruz kavurmaya başlıyoruz. Sonra salçayı ilave edip salçayıda kavuruyoruz. Üzerine barbunyalarıda ilave edip tuzunu ekliyoruz. Düdüklüde 10 dk yumuşacık pişiyor.

Afiyet olsun

Zeytinyağlı barbunya
Barbunya yemeği
Kış mevsiminde barbunya
pilaki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder