13 Kasım 2013 Çarşamba

Tek kişilik alman pastasi


Bu sabah bir arkadaşta alman pastalarını görünce ben yaptığım alman pastalarını eklemediğimi farkettim. Bu tarifi Sevgili Zerrin'in bloğundan  aldım



tarife bağlı kaldım



 Malzemeler:
Hamuru için :

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım su bardağından az ılık su
Krema İçin :

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilya
  • pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yukarıda saydığım malzemelerle bir hamur yoğuruyoruz. Myalanmaya bırakıyoruz. Hamuru merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açıyoruz. Büyük boy su bardağıyla yuvarlak kesiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tepsiye diziyoruz ve yarım saat kadar tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
Diğer tarafta tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaştığı zaman ocağı altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekleyelim güzelce karıştıralım.
Soğuyan hamurlarımızı ortalarından kesip soğuyan kremamızı dolduralım. Üstlerinede pudra şekeri serperek servis yapalım.

Afiyet olsun

Minik alman pastası
Tek kişilik Alman pastaları
Alman pastası

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder