12 Kasım 2013 Salı

PATLICAN MUSAKKA



PATLICANLA YAPILAN YEMEKLERDEN BİR TANESİ. BİZ  PATLICAN MUSAKKA DERİZ BAZILARIDA PATLICAN OTURTMA DERLER.

YAPILIŞINI ÇOĞU HANIM BİLİR AMA BİLMEYENLER OLABİLİR DİYE DÜŞÜNEREK TARİFİMİ EKLİYORUM.

1 KG PATLICAN
300 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET SİVRİ YADA ÇARLİSTON BİBER
2 ADET KABUKLARI SOYUMUŞ DOMATES
SALÇA
TUZ

PATLICANLARI ALACALI SOYUP YAĞDA KIZARTIYORUZ. AYRI BİR TAVADA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ KURU SOĞANI 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ İLAVE EDİP  KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. SOĞANLAR DİRİLİKLERİNİ KAYBEDİNCE KIYMAYI SONRA SIRASIYLA SALÇA, BİBER VE DOMATESİ EKLEYİP KAVURUYORUZ. KIZARMIŞ PATLICANLARI BORCAMA KOYUYORUZ. ÜZERİNE KAVRULMUŞ KIYMALI HARCIMIZI ÜZERİNE YAYIYORUZ. BİR MİKTAR SALÇALI SU YAPIP ÜZERİNE DÖKÜP FIRINDA PİŞİRİYORUZ. YANINADA GÜZEL BİR PRİNÇ PİLAVI  YAPIP AFİYETLE YİYORUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder