15 Kasım 2013 Cuma

İslak Kek-Yumurtasız islak kek nasil yapilir?


Senelerdir evdekilerin isteği üzerine ıslak kek yaparım ama maalesef ben yemezdim. Malzemeden ayrılan sosta çiğ yumurta olduğu için hiç içime sinmiyordu. Ama geçen gün bir tarif buldum ve aklıma yattı. Sosu ayrı yapılıyordu. Blog sahibi Ayşegül hanımın Bir Tutam Kekik adlı bloğunda buldum bu tarifi. Onada yorum bıraktım ilk fırsatta deneyeceğim diye.


Bugüne  kısmetmiş denedim ve ilk defa bende ıslak kek yedim. Bence çok güzel oldu. Sizde benim gibi yumurtasından dolayı ıslak kek yemiyorsanız mutlaka deneyin derim






tarifi aynen uyguladım

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolatalı sos (kekin içine)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • yaklaşık üç su bardağı un(çok dolu değil)
Sosu için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • yarım çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ,süt ve toz olarak bitter çikolatalı sosu ekleyip iyi karıştırıyoruz.
  3. Son olarak,kakao un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine veya (ben dikdörtgen borcam kullandım.) kek kalıbına bu karışımı boşaltıyoruz.175 derece ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişiriyoruz.(kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz .)
  5. Sosu için,sütü bir tencere alıp,içine kakao ve şekeri ilave ediyoruz.kaynamasına müsaade etmeden şeker ve kakao eriyene kadar ısıtıyoruz.
  6. Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip sosunu her tarafına gezdiriyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder