18 Nisan 2013 Perşembe

PÜRELİ ISPANAK GRATEN


Resim çok başarılı değil ama yine bloğumda bulunsun diye eklemek  istedim. Bu tarifi Muhterem ablamın bloğunda gördüm ve aynen uyguladım.




tarifine gelince



PÜRELİ ISPANAK GRATEN; (28 X 28 Kare Borcam için)
Malzemeler;

  • 1 kilo ıspanak,
  • 4 adet pırasa,
  • 4 adet büyük boy patates,
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber.
  • Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 3,5 su bardağı süt,

Üzerine;

  • Kaşar peynir.


TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken kabuklarını soyup, ezin.
İçine tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı, biraz süt ekleyip, iyice yoğurun.
Fırın tepsisinin içini yağlayın, hazırladığınız püreyi tepsiye yayın.
Ispanağı ayıklayıp, doğrayın ve yıkayıp süzülmesi için süzgece alın.
Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Tencereye yağ dökün, önce pırasaları soteleyin, üzerine ıspanakları ve tuzunu ilave edin.
Pırasa ve ıspanağın diriliği gidinceye kadar pişirip, ocağı kapatın.

Beşamel sosu yapmak için;
Tereyağını eritin, içine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak unu kavurun, sütü ilave ederek iyice karıştırın.
Tuzunu ilave edin, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen beşamelin içine pırasa ile pişirdiğiniz ıspanağı ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız beşamelli ıspanağı patates püresinin üzerine yayın.
Üzerine kaşar rendesi serpin.

Orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra kolay dilimleyebilmek için, mutlaka 15-20 dakika dinlendirin.


"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder