2 Nisan 2006 Pazar

Patlican kebabi tarifi-Tepside patlıcan kebap tarifi



PATLICAN KEBAP
BU MALATYALI BİR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR TARİF PATLICANLAR KIZARTILMADIĞI İÇİN ÇOK HAFİF OLUYOR PATLICANI SEVENLER İÇİN GÜZEL BİR TARİF




PATLICAN KEBAP

YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA

4 ORTA BOY PATLICAN

KARABİBER

KİMYON

TUZ

4 DOMATES

4 BİBER

YAPILIŞI:

KIYMA, KİMYON, KARABİBER, TUZ BİR KAPTA KÖFTE YOĞRULUR

PATLICANLAR BİR PARMAKTAN BİRAZ GENİŞ DİLİMLENİR TEPSİYE BİR

DOMATES RENDELENİR SONRA KÖFTEDEN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR

ALINIR. BİR PATLICAN BİR KÖFTE SIRAYLA DİZİLİR . ÜZERİNE HALKA HALKA

DİLİMLENMİŞ DOMATESLER KONULUR BİBERLERDE İKİYE ÜÇE BÖLÜP ÜZERİNE

DİZİLİR HİÇ SU İLAVE ETMEDEN 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder