20 Ocak 2014 Pazartesi

İncirli Cevizli Kek -İncirli Cevizli Muhallebili Kek




Bu keki ilk defa komşumda yemiştim ve çok beğenmiştim. Çokta hafif bir kek. Kekinin malzemesinde hiç yağ yok. Misafirleriniz için çok güzel bir ikram olacaktır.


Malzemeler

Keki için:
-3 adet yumurta
-6-7  adet suda bekletilmiş kuru incir
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 su bardağı toz şeker
-1  pk kabartma tozu
-1 su bardağı un

Şerbeti için:
-1,5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı nescafe
-Yarım su bardağı tozşeker

Muhallebisi için:
-1 litre süt
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı un
-5 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 paket krem şanti

Üzerine: Hindistan cevizi ve kakao

Yapılışı:

Kek için yumurtaları şekerle birlikte iyice köpük köpük olana dek çırpalım. Un ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. İncirleri küçük küçük doğrayalım. Cevizlerle birlikte kek hamuruna ilave edelim. Kek karışımını yağlanmış kare borcama koyalım. 170 derece fırında pişirelim.

Şerbeti için su, nescafe ve şekeri karıştıralım. Suyun sıcaklığı şekeri eritecek şekilde olmadı gerekir.
Fırından çıkan kekimizi biraz soğuttuktan sonra çatalla her tarafını delelim. Üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim.

Muhallebi için krem şanti ve tereyağ hariç bütün malzemelri tenceremize koyup devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Koyulaşınca tereyağını ilave edip güzelce karıştırıp ocağı kapatalım.
Muhallebimiz soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.

Muhallebimizi kekimizin üzerine döküp üzerine kakaoyla karıştırdığımız hindistan cevizini serpelim.dolapta soğumaya bırakalım..
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder