8 Şubat 2013 Cuma

ELMALI PASTA




BU TARİFİ YILLAR ÖNCE ARKADAŞIM DERYADAN ALMIŞTIM. YAPILIŞI ÇOK KOLAY



ELMALI PASTA

1 YUMURTA
3*4 KAŞIK YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
250 GR TEREYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
BU MALZEMELERLE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YOĞURUYORUZ. HAMURU DÖRDE BÖLÜYORUZ. YAKLAŞIK SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIP ÖNCE 4 E SONRA HER PARÇAYI 2 YE BÖLÜYORUZ 
İÇ MALZEMESİ
5-6 ELMA
1 BARDAK ŞEKER
TARÇIN
ELMALARI RENDELEYİP ŞEKER VE TARÇINLA PİŞİRİYORUZ.ILINMASINI BEKLİYORUZ 
KESTİĞİMİZ HAMURLARA ELMALI HARCIMIZI KOYARK SARIYORUZ FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİLERİNE PUDRA ŞEKERİ  SERPİYORUZ. 
BEN BİRDE BARDAKLA KESİP POĞAÇA ŞEKLİNCE YAPTIM İKİSİDE GÜZEL OLDU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder