11 Aralık 2012 Salı
MAYALI GÜL BÖREĞİ
DÜN AKŞAM BU BÖREĞİ YAPTIM. YILLAR ÖNCE ANNEMDEN ÖĞRENMİŞTİM AMA NE ZAMANDIR YAPMIYORDUM. HEM KOLAY HEMDE ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF
MAYALI GÜL BÖREĞİ
1/2 KG SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YAPILIŞI
BU MALZEMELERLE YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. HAMUR İKİ KAT OLUNCAYA KADAR MAYALANMASI BEKLENİR. HAMUR 3 E BÖLÜNÜR. YAKLAŞIK FIRIN TEPSİSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE KARE AÇILIR. YUFKA SIVI YAĞLA YAĞLANIR. YUFKANIN HERYERİNE HAŞLANMIŞ PATATES RENDELENİR. SIKI BİR ŞEKİLDE RULO SARILIR. 3 PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİP 2 UCU BÜZÜLÜP HAFİFÇE BASTIRIP YASSILTILIR. TEPSİYE DİZİLİR 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder