11 Aralık 2012 Salı

MAYALI GÜL BÖREĞİ


DÜN AKŞAM BU BÖREĞİ YAPTIM. YILLAR ÖNCE ANNEMDEN ÖĞRENMİŞTİM AMA  NE ZAMANDIR YAPMIYORDUM.  HEM KOLAY HEMDE ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF

MAYALI GÜL BÖREĞİ

1/2 KG SÜT
1 ÇORBA  KAŞIĞI KURU MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN

YAPILIŞI
BU MALZEMELERLE YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. HAMUR İKİ KAT OLUNCAYA KADAR MAYALANMASI BEKLENİR. HAMUR 3 E BÖLÜNÜR. YAKLAŞIK FIRIN TEPSİSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE KARE AÇILIR. YUFKA SIVI YAĞLA YAĞLANIR. YUFKANIN HERYERİNE HAŞLANMIŞ PATATES RENDELENİR. SIKI BİR ŞEKİLDE RULO SARILIR. 3 PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİP  2 UCU BÜZÜLÜP HAFİFÇE BASTIRIP YASSILTILIR. TEPSİYE DİZİLİR 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder