3 Şubat 2009 Salı

Mayalı poğaça tarifi Zeytinli ve Patatesli


POĞAÇALARIMI BU SEFER ZEYTİNLİ VE PATATESLİ YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU BENİM EŞİM ZEYTİNLİSİNİ OĞLUMDA PATATESLİSİNİ SEVER BENDE ONLAR İÇİN YAPTIM TARİF KLASİK POĞAÇA TARİFİM
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR POĞAÇA ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder