20 Kasım 2008 Perşembe

Ispanaklı fırın makarna tarifi - Fırın makarna

Genelde fırın makarnaları peynirli yaparız. Bu tarifi Özgül Arkadaşımın bloğunda görünce çok merak ettim. Bence çok güzel oldu.Denemenizi  tavsiye ederim




TARİF ÖZGÜL ARKADAŞIMIZA AİT 
Ispanakli firin makarna
• Malzemeler:
• 500gr veronelli firin makarna
• 750gr ispanak temizlenmis ve dogranmis
• 5 yumurta
• 1 corba kasigi tereyag
• 2corba kasigi un
• 1,5su bardagi sut
• 500gr kasar peyniri rendelenmis
• 1/2caykasigi tuz
• 1 cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1. un tereyagi kavrulur icine sut,ve yumurta aki eklenir.
2. muhallebi kivamina gelince tuz,karabiber ,kasar rendesi(300gr.)eklenir.İspanak sosla karistirilir
3. Veronelli firin makarna kirmadan pisirme onerisine uygun olarak haslanip,suzuldukten sonra malzemenin bulundugu kaba bosaltilir.
4. Karisim firin kabina alinir,uzerine yumurtanin kalan sarilari surulur,kalan kasar rendesi(200gr.) serpistirilip firina surulur.
5. 200°Cde 20-25 daakikafirinda tutulduktan sonraustu kizarinca firindan cikartilir.
6. Dilimleyerek servis yapilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder