2 Haziran 2006 Cuma

Kavurma börek tarifi-Tatar böreği tarifi



Buda tatarlara özgü böreklerimizden biri. Çiğbörek kadar bilinen bir börek değildir. Hatta bazılarına iç malzemesinden dolayı (prinç ve kıyma    ) değişik gelir. Ama bizim için çok severek yediğimiz bir börektir. Şimdi yazarken bile canım benim canım istedi ilk fırsatta tekrar yapayım. Çok uzattım siz en iyisi kendiniz deneyin ve görün ne kadar nefis bir börek olduğunu.




Şimdi tarife geçeyim

KAVURMA BÖREK
2 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ ALABİLDİĞİ KADAR UN

KULAK MEMSİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞRULACAK

İÇ MALZEMESİ
250 GR KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI PRİNÇ
1,5 ÇAY BARDAĞI SU

KIYMA TEFLON BİR TENCEREDE KAVRULUR ÜZERİNE AYIKLANMIŞ YIKANMIŞ PRİNÇ EKLENİP BİR MİKTAR DAHA KAVRULUR ÜZERİNE SICAK EKLENİP PİŞİRİLİR. HAMUR 3'E BÖLÜNECEK SERVİS TABAĞİNDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK AÇILIR. AÇILAN HAMURLAR ARALARINA ERİTİLMİŞ MARGARİN SÜRÜLÜP ÜST ÜSTE KONULUR EN ÜSTEDE YAĞ SÜRÜP RULO HALİNDE SARILIR YAĞIN DONMASI BEKLENİR DONDUKTAN SONRA 3 PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİLİR HAMURLAR ORTASINDAN SIKILIP İKİ TARAFTAN BASTIRILACAK YASSILTILAN HAMURLAR AYNI OLMAK ŞARTIYLA FİNCAN TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIP İÇİNE İÇ MALZEMESİ KONUP UÇLARI KIVRILIR YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİP ARTAN MARGARİN ÜSTLERİNE SÜRÜLÜR FIRINDA PİŞİRİLECEK
ESKİDEN BU BÖREK YAĞDA KIZARTILIRMIŞ AMA ŞİMDİ ÇOK YAĞLI OLUYOR DİYE ANNEM FIRINDA PİŞİRİYOR
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder