27 Ocak 2011 Perşembe

Yoğurtlu Brokoli salatası

Nefis bir brokoli salatası...
Bizim evde brokoliyi hiç sevmeyenler bile bu salatayı severek tüketiyor. Bu tarifte karşı komşum Gülizar'a ait yapılışıda kolay.

Malzemeler:
irice bir bağ brokoli
yoğurt
sarımsak
tuz
1 adet kuru soğan
süslemek içinde pul biber

Yapılışı:
Brokolileri buharda pişirme aparatıyla tencerede haşlıyoruz. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsakla tuz ve yoğurdu karıştıyoruz. Kuru soğanıda piyazlık doğruyoruz. haşlanan brokolileri kesme tathtasında bıçakla kıyıyoruz. Sarımsaklı yoğurdun içine brokolileri ve doğranmış kuru soğanı ekleyip karıştırıyoruz ve salata tabağına koyup üzerinede pul biber serpip et yemeklerinin yanında servis yapıyoruz.

13 Ocak 2011 Perşembe

Yoğurtlu Makarna Salatası

Çok sevdiğim genellikle günlerde ikinci tabağı istediğim bir salata Yağ eklenmediği içinde hafif bir salata olduğunu düşünüyorum.Yapılışıda çok kolay. Sanırım herkes biliyordur ama genede arşivimde bulunsun istedim.
Malzemeler:
Yarım paket küçük boncuk makarna
1 kavanoz garnitür
4-5 tane salata turşusu
3-4 uzun sosis
yoğurt
2 diş sarmısak

Yapılışı :
Makarna tuzlu suda haşlanır süzülür soğuk sudan geçirilir.Salata turşusu ve sosis küçük küp şeklinde doğranır. Sarmısaklar ezilip yoğurtla karıştırılır. Yoğurdun içine tüm malzemeler eklenip karıştırılır. Ben 1-2 saat dolapta bekledikten sonra servis yapmayı seviyorum. Tatları birbirleriyle kaynaşıyor daha lezzetli oluyor
Afiyet olsun

7 Ocak 2011 Cuma

SEBZELİ MÜCVER


BU SEFER MÜCVERE BİR HAVUÇLA BİRDE PATATES RENDELEDİM BÖYLEDE ÇOK GÜZEL OLDU TARİFİN SAHİBİ http://dogadan.blogcu.com/
BURDAN ONA TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM

6 Ocak 2011 Perşembe

KARNIYARIK BÖREĞİ

Nefis bir börek..
Annemin çok sık yaptığı çıtır çıtır bir börek Daha önce yapmıştım ama fotoğraflar pek net değildi. Bugün gelen komşularıma yaptım ve bitmeden hemen çekip yayınlamak istedim. Yapılışı çok kolay. Sıcakken servis yapılmasını tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 kilo yufka
1 paket margarin

İç malzemesi :
3 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
3-4 domates
300 gr kıyma

üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:
İlk önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Soğan, biber ve domatesi küçük küçük doğruyoruz kıymayı ekliyoruz tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. Başka bir kapta margarini eritiyoruz.
yufkayı tezgahımıza serip eritilmiş margarinimizi yufkanın heryerine sürüyoruz üzerine bir kat daha yufka serip onunda üzerine yağ sürüyoruz. Yufkayı ilk önce artı şeklnde 4'e, her parçayıda 3'e bölüyoruz. 12 dilim yufkamız oluyor (sigara böreği gibi) İç malzememizi koyup sarıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarından bıçakla çizik atıyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Yılbaşı Masam


Bu yılbaşı misafirlerim için hazırladığım masam. Karşı komşumlarla kutladık yıbaşını.Masayı açık büfe şeklinde hazırladım herkes istediğini aldı. Gülizar'da gelirken sosisli milföy. tavuk nuget, patates kızartması ve sarmısaklı yoğurtlu kurutulmuş biber yapıp getirmiş. Bende misket köfte, zeytinyağlı sarma, haydari, rus salatası, acılı ezme ve patates topları hazırladım. Ayrıca kuruyemiş, meyve ve gece onikiden sonra künefe yaptık. Çok güzel bir gece geçirdik. Yeniyıla Marmaris Atatürk meydanında belediyenin hazırladığı havai fişek gösterisiyle girdik